Brazillian buttlift

Brazillian buttlift, hva er det?

Brazillian buttlift lift er et kosmetisk inngrep der kroppens eget fett blir brukt til å forstørre rumpa. Denne typen inngrep har vært svært populært i Brasil i lang tid tilbake og derfor blir inngrepet ofte omtalt som «Brazillian Buttlift».

Andre begreper som brukes omkring inngrepet er «rumpeløft» og «rumpeforstørring» eller «rumpeforstørrelse. Når man utfører en rumpe forstørrelse endrer man ikke kun på størrelsen og volumet av bakparten, men også fasongen. Resultatet av en Brazillian buttlift skal både se og kjennes naturlig ut.

Om Brazillian Buttlift

Når man skal utføre en rumpeoperasjon innebærer det at man fjerner fett fra uønskede områder på kroppen og deretter flytter fettet over til rumpa. På denne måten vil ikke en brazillian buttlift kun endre rumpens størrelse og fasong, men inngrepet vil også bidra med å forme den helhetlige fasongen av kroppen.

Om Brazillian Buttlift

De vanligste områdene der man ønsker å fjerne uønsket fett er fra midjen og hoftene. Fjerner man fett fra midjen vil dette forsterke resultatet av rumpeløftet. Det vil også bidra til å gi en mer «timeglass» formet fasong, noe som mange er ute etter.

Når fettet er fjernet fra de uønskede områdene, blir fettet vasket og deretter sentrifugert. Etter dette blir fettet transplantert via små og smale kanyler til rumpa. Med en gang fettet blir tatt ut av kroppen, vil fettet begynne å miste blodforsyning og når dette skjer, vil cellene etter hvert begynne å dø.

For å forhindre at mesteparten av cellene skal dø, brukes det en metode som overfører fettet i tynne strimler i en sprøyte, som deretter sprøytes inn i ulike områder. Dette er en metode som brukes for å gi dybde til resultatet.

 

Brazillian buttlift er et populært inngrep

I løpet av de siste årene har det vært en økende interesse rundt Brazillian Buttlift. Etterspørselen for inngrepet er stor i alle aldergrupper. Det kan være mange årsaker til hvorfor etterspørselen for rumpe løft har økt såpass mye de siste årene. I dagens samfunn har den såkalte «ideal» kroppen endret seg mye på kun noen få år.

Brazillian buttlift rumpeløft

I dag ønsker man seg gjerne en formfull kropp med fine runde former, altså stor rumpe. Det er helt normalt at rumpen blir både slapp og mister fasongen etter man har gått ned mye i vekt. Dette er en vanlig årsak til at man vurder en brazillian buttlift. En annen årsak kan være at man har gått igjennom et svangerskap.

Det er helt normalt å oppleve at noen deler av kropper blir slappere etter man har gått igjennom et svangerskap, og da er det ikke uvanlig å ønske å stramme kroppen opp igjen.

Hem er egnet for brazillian buttlift?

For å utføre dette inngrepet er det viktig at man er både fysisk og psykisk frisk. Dersom man er helt frisk og har et ønske om en større rumpe, kan man vurdere en Brazillian Buttlift. Man bør ha en del fett å hente fra hofte eller midjen og man bør ikke ha veldig stram hud rundt rumpa fra før. Det er mulig å ta fett fra andre områder enn midje og hofter, men da kan det bli litt begrenset med hvor mye lokalbedøvelse man kan sette.

Om du sliter asymmetri, uproporsjonalitet eller bare har en naturlig liten og slapp rumpe og ønsker et lite løft, kan Brazillian Buttlift være en løsning for deg.

Røyking og nikotin

Man skal unngå all form for nikotin i minimum 2 uker i forkant av operasjonen og minst 3 uker i ettertid. Nikotin bidrar til dårligere oksygen i vevet, og dette fører igjen til at fettcellene blir svekket og dør fortere.

Om man fortsatt velger å røyke eller innta nikotin i en annen form innen den anbefalte tiden, kan det påvirke det endelige resultatet av inngrepet.

Arr og komplikasjoner

Man får minimalt med arr etter å ha utført en brazillian buttlift. Inngrepet krever kun veldig små åpninger på kun 5-6 millimeter. Disse små arrene vil bli nærmest umulig å se etter litt tid. Til tross for dette er det fortsatt sterkt anbefalt å bruke silikontape på arrene i tiden etter inngrepet.

Brazillian buttlift innebærer kun flytting av eget kroppsvev, noe som gjør at sjansen for å oppleve komplikasjoner i etterkant av operasjonen, er relativt lav. Det er fortsatt viktig å merke seg at det alltid foreligger en viss risiko for komplikasjoner ved alle typer kirurgiske inngrep.

Den lave risikoen for komplikasjoner er sett ut ifra at det er satt fornuftige volumer på riktig steder og at denne jobben er utført av kyndig personell. Komplikasjoner man kan oppleve i etterkant av inngrepet kan være infeksjon, blodpropp, tap av fettvev, store smerter, nummenhet, hevelse og misfarging av huden.

Permanent resultat med brazillian buttlift

Permanent resultat

Brazillian buttlift vil gi et permanent resultat dersom man holder en stabil vekt i tiden etter inngrepet. Små vektendringer vil ikke ha stor betydning. Det tar omtrent 3 måneder før man ser det endelige resultatet etter operasjonen.

Kilde brukt i denne artikkelen er https://avivahelse.no/behandlinger/rumpeloft-brazilian-buttlift/

Tags: